Podle návrhu zákona №5600 se na Ukrajině od ledna 2022 zvýší náklady na většinu alkoholických nápojů.
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 13. březen 2025:
Jednotná žádost 2025 - Otice
Ministerstvo zemědělství ... více - 13. březen 2025:
Jednotná žádost 2025 - Hukvaldy
Ministerstvo zemědělství ... více - 27. únor 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
... více
Hodnota exportu kazašské zeleniny a ovoce od ledna do září 2021 činila 2,2 mld. Kč, což je 35% snížení oproti předchozímu roku - 3,3 mld. Kč.
Průmysl krmiv pro hospodářská zvířata zaznamenal ve Vietnamu za posledních deset let růst o 13–15 % ročně a jedná se o jedno z nejziskovějších odvětví. Současná spotřeba krmiv je ve Vietnamu 33 milionů tun ročně.
Problémy spojené s brexitem stále brání dovozu z Evropy do UK a nejnovější informace vydané Francouzskou obchodní komorou ve Spojeném království varují před dalšími zpožděními v předvánočním období, které se dotknou dovozců z celé Evropy.
Portál „e-Kapija“ informoval o prohlášení ministra zemědělství Srbska ze středy 8. 12. 2021. Branislav Nedimović uvedl, že jeho ministerstvo v následujících 15 dnech zveřejní výzvu k podávání žádostí na čerpání subvencí pro zemědělce na nákup nové techniky a obnovu chovu skotu.
V prosinci vydalo OECD publikaci o zavádění digitalizace v japonském zemědělství, ve stejném měsíci byl OECD publikován také dokument zabývající se problematikou zaměstnávání mladých v lokálních potravinových ekonomikách.
Obsahuje týdenní reporty z roku 2021
ZPRÁVA O TRHU S MLÉK
EMA MLÉKÁRENSKÝMI VÝRO
BKYSZIF vydává rozhodnutí na opatření NATURA 2000 na zemědělské půdě a PPO
Tento dokument představuje doporučení přístupu pro stanovení obsahu masa v masných výrobcích a ve výrobcích obsahujících maso, použití dusíkových faktorů, korekce na nadbytečný tuk a pojivovou tkáň na základě složení výrobku a způsob vyhodnocení výsledků.