- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 22. červenec 2025:
Bramborářský seminář v Březové
Bramborářský seminář 5. srpna 2025 o ... více - 27. červen 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
číslo 6/2025&nbs ... více - 30. květen 2025:
Rodinný festival (Do)sečný věnec
Pozvánka na krásný rodinný festi ... více
ODBORNÝ KURZ: Interní auditor systémů bezpečnosti potravin
Vinaři uvedli na trh první vína pod novou národní značkou „bublinky“. Jedná se o perlivá vína vyráběná výhradně z moravských a českých hroznů, což garantuje typická česká vlaječka na jejich uzávěru.
Základní statistické údaje komodity brambory a bramborový škrob
Evidovaná sklizňová plocha chmele se oproti loňskému srpnu mírně snížila. Největší plochu tradičně zaujímá odrůda Žatecký poloraný červeňák.
Řídicí orgán OP Rybářství zveřejňuje oblasti s výskytem nedostatků, a to za účelem předcházení chyb u projektů spolufinancovaných z Operačního programu Rybářství 2021–2027.
O značku Regionální potravina se v Moravskoslezském kraji utkalo 38 místních výrobců se 114 produkty. Mezi nominovanými výrobky je například Zeliiičko červené s řepou, křenem a jablkem od výrobce Feed me anebo Staroslezské maminčiny pečenáče od Karla Vaňka z Kravař. Nominaci získali letos poprvé. Soutěž Regionální potravina se každoročně koná ve všech krajích České republiky.
Mladá fronta DNES/Hovory z lán(ů)