Kurz: Základy AI: Jak využít generativní umělou inteligenci v potravinářství.
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Kurz: Základy AI: Jak využít generativní umělou inteligenci v potravinářství.

Kurz: Základy AI: Jak využít generativní umělou inteligenci v potravinářství.


ODBORNÝ KURZ: Interní auditor systémů bezpečnosti potravin
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
ODBORNÝ KURZ: Interní auditor systémů bezpečnosti potravin

ODBORNÝ KURZ: Interní auditor systémů bezpečnosti potravin


Na trhu jsou k dostání první české „bublinky“
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Na trhu jsou k dostání první české „bublinky“

Vinaři uvedli na trh první vína pod novou národní značkou „bublinky“. Jedná se o perlivá vína vyráběná výhradně z moravských a českých hroznů, což garantuje typická česká vlaječka na jejich uzávěru.


Základní statistické údaje komodity brambory a bramborový škrob
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Základní statistické údaje komodity brambory a bramborový škrob

Základní statistické údaje komodity brambory a bramborový škrob


Infografiky pro spotřebitele
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Infografiky pro spotřebitele

Infografiky pro spotřebitele


Aktuální plochy chmelnic v České republice
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Aktuální plochy chmelnic v České republice

Evidovaná sklizňová plocha chmele se oproti loňskému srpnu mírně snížila. Největší plochu tradičně zaujímá odrůda Žatecký poloraný červeňák.


Nedostatky identifikované Auditním orgánem - upozornění pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2021-2027
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Nedostatky identifikované Auditním orgánem - upozornění pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2021-2027

Řídicí orgán OP Rybářství zveřejňuje oblasti s výskytem nedostatků, a to za účelem předcházení chyb u projektů spolufinancovaných z Operačního programu Rybářství 2021–2027. 


Newsletter SZIF rok 2025
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
Newsletter SZIF rok 2025

Newsletter SZIF rok 2025


V Moravskoslezském kraji znají nominace na Regionální potravinu
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
V Moravskoslezském kraji znají nominace na Regionální potravinu

O značku Regionální potravina se v Moravskoslezském kraji utkalo 38 místních výrobců se 114 produkty. Mezi nominovanými výrobky je například Zeliiičko červené s řepou, křenem a jablkem od výrobce Feed me anebo Staroslezské maminčiny pečenáče od Karla Vaňka z Kravař. Nominaci získali letos poprvé. Soutěž Regionální potravina se každoročně koná ve všech krajích České republiky.


MF DNES: My přijdem, my přijdem... Ale co bude dál, Fialo a Babiši?
Renata Šarjaková, 30. duben 2025
MF DNES: My přijdem, my přijdem... Ale co bude dál, Fialo a Babiši?

Mladá fronta DNES/Hovory z lán(ů)