Systémy včasného varování o nemocech rostlin
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Systémy včasného varování o nemocech rostlin
Příkladová studie amerického ministerstva zemědělství zaměřující se na výskyt rzi u sóji.

Využívání internetu bude součástí programu rozvoje venkova EAFRD
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Využívání internetu bude součástí programu rozvoje venkova EAFRD
Komise EU doporučuje zařadit do programu rozvoje venkova rozšíření širokopásmového rychlostního internetu.

Slunečnicové oleje zvedají laťku ostatním rostlinným olejům
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Slunečnicové oleje zvedají laťku ostatním rostlinným olejům
Na konci 80. let se otázky, týkající se trans-mastných kyselin, vedlejších produktů hydrogenace rostlinných tuků, změnily na potenciální zdravotní problémy, zejména riziko kardiovaskulárních chorob.

Zoonózy, jejich faktory a antimikrobiální resistence
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Zoonózy, jejich faktory a antimikrobiální resistence
První souhrnná zpráva EFSA o monitorování zoonóz (trendů a zdrojů) v EU-25 a v Norsku v roce 2004.

Používání biopaliv?
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Používání biopaliv?
Pokusy prováděné na Harper Adams University College s biopalivy, porovnávání s klasickými minerálními palivy. Snížení výkonu a zvýšení spotřeby u biopaliv.

Vliv huminové kyseliny na užitkovost brojlerů
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Vliv huminové kyseliny na užitkovost brojlerů
Vysoká koncentrace kyseliny huminové v napájecí vodě neměla toxický účinek ani neovlivnila zdravotní stav kuřat.

Využívání místních potravinových zdrojů je ekologické
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Využívání místních potravinových zdrojů je ekologické
Britští vědci zjistili, že nakupováním potravin vyprodukovaných v blízkém okolí šetří lidé životní prostředí a naopak dovozem potravin z velkých vzdáleností způsobují životnímu prostředí vážné škody.

Boj proti zárodkům zoonóz začíná ve stáji
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Boj proti zárodkům zoonóz začíná ve stáji
Vysoký počet případů alimentárních nákaz je možné snížit důsledným dodržování hygieny v prvovýrobě.
 

Selekce brojlerů na nižší citlivost vůči kolibacilóze
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Selekce brojlerů na nižší citlivost vůči kolibacilóze
Selekce pro snížení citlivosti brojlerů vůči kolibacilóze je možná.

Nová povolení pro francouzská probiotika
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Nová povolení pro francouzská probiotika
Probiotikům Levucell a Bactocell byly pozměněny podmínky používání v živočišné výrobě.