Přehnojování katalyzátory
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Přehnojování katalyzátory
Automobily s řízenými (třícestnými) katalyzátory zapříčiňují přehnojování amoniakem v blízkém okolí komunikací. Výsledky výzkumu německého TÜV v Bonnu.

V USA vyšlechtěny nové odrůdy vinné révy
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
V USA vyšlechtěny nové odrůdy vinné révy
V Kalifornii vyšlechtěny dvě nové variety bezsemenné červené a bílé vinné révy.

Nové přístupy v pěstování cukrovky
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Nové přístupy v pěstování cukrovky
Nová publikace pro pěstitele cukrovky.

Kavárenská kultura zvyšuje prodej mléka
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Kavárenská kultura zvyšuje prodej mléka
Zvýšení spotřeby mléka v Austrálii se spojuje se zvýšením spotřeby kávy a cereálních snídaní. Rychlejší nárůst spotřeby byl pozorován u ochucených mlék.

Probiotická ovocná šťáva
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Probiotická ovocná šťáva
Je popsáno zařízení na výrobu probiotických nápojů na bázi ovocných šťáv, použitelné jako přídavné zařízení ke stávajícím linkám na výrobu šťáv.

Prodlopužení skladovatelnosti (data použitelnosti) potravin přírodními prostředky
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Prodlopužení skladovatelnosti (data použitelnosti) potravin přírodními prostředky
Je popsáno užití rozmarýnových extraktů pro různé druhy potravin, v různých formách (disperze, emulze, vodné roztoky) jako ochrana před oxidací tuků a stabilizaci barviv.

Limitované obohacování potravin ve Švýcarsku
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Limitované obohacování potravin ve Švýcarsku
Nové švýcarské nařízení stanovuje přípustné formy vitaminů a minerálií a nejvyšší přípustná množství v potravinách.

Cov ovcí v nových podmínkách střední a východní Evropy
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Cov ovcí v nových podmínkách střední a východní Evropy
Jsou uvedeny změny a tendence v chovu ovcí a koz ve střední a východní Evropě od roku 1990 do roku 2004. Dále jsou popsány výrobní systémy a organizace chovu a podpůrná schémata, ziskovost výroby a perspektiva chovu malých přežvýkavců v této oblasti. Výrazná obnova výroby se očekává v zemích připojených k EU v roce 2004.

Zásady správného grilování
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Zásady správného grilování
Při grilování masa je potřeba dodržovat některé zásady.

 


Plevele v kukuřici
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Plevele v kukuřici
V kukuřici se vyskytuje mnohem více plevelných druhů, než se předpokládalo.