Dovozy mléčných výrobků
Renata Šarjaková, 1. březen 2009
Dovozy mléčných výrobků
Jak je to s dovozy mléčných výrobků a maržemi obchodníků

Znečištěné ovzduší v Ostravě
Renata Šarjaková, 24. únor 2009
Znečištěné ovzduší v Ostravě

KRAJSKÝ ÚŘAD SE ZAPOJÍ DO STUDIE, KTERÁ MÁ ZA CÍL ZJISTIT MOŽNÉ ÚČINKY ZNEČIŠTĚNÉHO OVZDUŠÍ V OSTRAVĚ NA LIDSKÝ ORGANISMUS


Krmný žlab ovlivňuje růst selat
Renata Šarjaková, 24. únor 2009
Krmný žlab ovlivňuje růst selat

Optimální utváření krmného žlabu v odchovu selat má zásadní vliv na průměrné přírůstky a příjem krmiva.


NOVÁ BROŽURKA O EKOLOGICKÉM ZEMĚDĚLSTVÍ A GMO
Renata Šarjaková, 23. únor 2009
NOVÁ BROŽURKA O EKOLOGICKÉM ZEMĚDĚLSTVÍ A GMO

Bioinstitut, o. p. s. vydává novou brožuru zaměřenou na koexistenci systému ekologického zemědělství se systémem, který využívá pěstování geneticky modifikovaných plodin a možná teoretická i praktická rizika, kterým mohou být zemědělci hospodařící ekologickým způsobem v této souvislosti vystaveni.


Propad cen v zemědělství
Renata Šarjaková, 23. únor 2009
Propad cen v zemědělství

Zemědělci zlevnili už o 27 procent. Jejich ceny se vrátily k roku 2005
Zdroj:  ČÚS


Ediční plán MZe pro rok 2009
Renata Šarjaková, 23. únor 2009
Ediční plán MZe pro rok 2009
Ediční plán MZe pro rok 2009
23.1.2009
Zdroj: MZe.

Charakteristiky a perspektivy trhu pro doplňky stravy v EU
Renata Šarjaková, 20. únor 2009
Charakteristiky a perspektivy trhu pro doplňky stravy v EU

Pracovní dokument Komise z prosince 2008. Zabývá se doplňky stravy jinými než vitaminy a minerální látky.


Navržena podpora mléčnému sektoru
Renata Šarjaková, 20. únor 2009
Navržena podpora mléčnému sektoru

Evropská komise ve čtvrtek dopoledne navrhla navýšení dovozních náhrad u mléka, másla a syrovátky.  


Na Vysočině loni ubylo skotu
Renata Šarjaková, 19. únor 2009
Na Vysočině loni ubylo skotu

Další pokles zřejmě zaviní nízké výkupní ceny mléka


Jaké plodiny po zaorání řepky?
Renata Šarjaková, 19. únor 2009
Jaké plodiny po zaorání řepky?

Před zaoráním řepky je třeba prozkoumat, zda bylo skutečně dosaženo hranice pro zaorání. Rozhodující je přitom dostatečně rovnoměrné rozmístění rostlin. Podle Hanse-Jürgena Wöppela z Úřadu pro zemědělství a lesnictví ve Würzburgu by se mělo k zaorání přistoupit až tehdy, jestliže je na m2 méně než 10 až 20 rostlin řepky.