Chmelaři využívají finančních podpor
Renata Šarjaková, 13. únor 2008
Chmelaři využívají finančních podpor
V roce 2007 využili čeští chmelaři finanční podpory v celkové výši 68,6 milionu korun.

Lesy ČR vyřešily většinu tendrů
Renata Šarjaková, 13. únor 2008
Lesy ČR vyřešily většinu tendrů
Státní podnik Lesy České republiky již vyřešil tendry na lesnické práce pro léta 2008 až 2010 z 98 procent.

Dotace EU na len a konopí byly prodlouženy do roku 2008/09
Renata Šarjaková, 13. únor 2008
Dotace EU na len a konopí byly prodlouženy do roku 2008/09
Evropská komise schválila návrh na prodloužení podpůrného režimu v odvětví lnu a konopí až do příštího tržního roku 2008/09.

Podmáslí – význam a využití
Renata Šarjaková, 13. únor 2008
Podmáslí – význam a využití
Podmáslí, které má výživově příznivý obsah bílkovin, mastných kyselin a fosfolipidů, se uplatňuje v širokém spektru potravin.

Jak usnadnit prodej za dvora
Renata Šarjaková, 11. únor 2008
Jak usnadnit prodej za dvora
Vysvětlující brožurka s návodem jak začít a provozovat registrovanou výrobu živočišných produktů určenou k prodeji ze dvora by měla být výsledkem diskusí a snah, které otevřel kulatý stůl Trastu pro ekonomiku a společnost.

Traktor firmy Fendt na řepkový olej
Renata Šarjaková, 11. únor 2008
Traktor firmy Fendt na řepkový olej
Traktor Fendt Vario 820 Greentec, porovnávání provozu na naftu a na olej z řepky olejné.

Akrylamid v potravinách a rakovina prsu
Renata Šarjaková, 11. únor 2008
Akrylamid v potravinách a rakovina prsu
V rámci projektu HEATOX se zjišťovaly hladiny akrylamidu vázaného na hemoglobin v červených krvinkách u zdravých a nemocných žen.

Zdražilo drůbeží maso
Renata Šarjaková, 8. únor 2008
Zdražilo drůbeží maso
Výsledky Českého statistického úřadu, který pravidelně zjišťuje spotřebitelské ceny vybraných potravin.

Rostlinné extrakty mohou potlačovat chuť k jídlu
Renata Šarjaková, 8. únor 2008
Rostlinné extrakty mohou potlačovat chuť k jídlu
Extrakt lipidů nacházejících se v chloroplastech rostlinných buněk by mohl dlouhodobě snižovat chuť k jídlu.

Dekofeinace zeleného čaje superkritickým oxidem uhličitým při zachování katechinů
Renata Šarjaková, 8. únor 2008
Dekofeinace zeleného čaje superkritickým oxidem uhličitým při zachování katechinů
Je popsána dekofeinace zeleného čaje superkritickým CO2, postup je šetrný na obsah katechinů.