SZIF zahájil výplatu dotace SAPS
František Mariánek, 5. prosinec 2011
SZIF zahájil výplatu dotace SAPS
SZIF vyplatil již první den 6,5 mld. Kč na dotacích SAPS

Kdo doplácí na levné potraviny?
František Mariánek, 5. prosinec 2011
Kdo doplácí na levné potraviny?
Náklady na zemědělskou produkci stále rostou, kdežto podíl zemědělců na zisku klesá, stejně jako dopad vládních dotací.

Ukrajina prodlouží zákaz obchodování se zemědělskou půdou
agronavigator.cz , 4. prosinec 2011
Ukrajina prodlouží zákaz obchodování se zemědělskou půdou
Zákon o trhu s půdou potřebný pro ukončení moratoria ještě nebyl ukrajinským parlamentem přijat.

Parlament schválil rozpočet EU na rok 2012
František Mariánek, 4. prosinec 2011
Parlament schválil rozpočet EU na rok 2012
Evropský parlament ve svém čtvrtečním hlasování schválil konečnou výši a prioritní položky rozpočtu EU na rok 2012, tak jak byly dohodnuty jednacím týmem Parlamentu a členskými státy 18. listopadu.

Sucho vyčerpává polní porosty
agronavigator.cz , 4. prosinec 2011
Sucho vyčerpává polní porosty
Plodiny vyseté na podzim nutně potřebují dlouhodobé srážky.

Sucho vyčerpává polní porosty
agronavigator.cz , 3. prosinec 2011
Sucho vyčerpává polní porosty
Plodiny vyseté na podzim nutně potřebují dlouhodobé srážky.

Výnosy brambor se v České republice podstatně zvyšují
František Mariánek, 3. prosinec 2011
Výnosy brambor se v České republice podstatně zvyšují

Letos se v tuzemsku brambory, bez domácí produkce ze zahrádek, pěstovaly na 26.450 hektarech, což byla o 2,3 procenta menší plocha než v roce 2010. Výkupní ceny brambor jsou aktuálně nízké a pod hranicí výrobních nákladů zemědělců.


Návrh rozpočtu Moravskoslezského kraje na rok 2012

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 24. listopadu 2011.
František Mariánek, 1. prosinec 2011
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 24. listopadu 2011.
Živé betlémy

Kvalita králičího masa
agronavigator.cz , 1. prosinec 2011
Kvalita králičího masa
Z hlediska získání králičího masa optimální kvality je ideální domácí chov králíků s následným vyzráním a kulinářským zpracováním v čerstvém stavu.